TRE – Tension and Trauma Releasing Exercises

TRE består af 7 simple øvelser som er udviklet af David Berceli

Øvelserne bidrager til, at kroppens naturlige evne til at ryste aktiveres. Vores muskelvæv afslappes via rystelserne som bidrager til at fjerne ophobede fysiske og psykiske spændinger.

Øvelserne tager ca.10 min. at lave og efterfølgende ligger du ned på en yogamåtte og ryster i max. 15 min. Det føles rigtig afslappende og behageligt. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget man ryster. En del ryster ikke så meget den første gang de prøver TRE.

TRE tager udgangspunkt i den forbindelse, der er mellem krop og sind. Forskning viser at vores oplevelser er lagret i kroppen og dermed det autonome nervesystem. Fra naturens side ryster alle pattedyr, når de udsættes for begivenheder, de oplever som farlige. Rystelserne hjælper til at bearbejde oplevelserne. Gennem TRE aktiveres kroppens naturlige evne til at ryste. Rystelserne åbner op for en bedre fornemmelse for samspillet mellem krop og sind. Dette skaber en ro og et nærvær.

Gennem TRE arbejder vi med selvregulering – at kunne registrere, hvordan du har det og hvordan du kan regulere dig selv og dermed påvirke din egen tilstand. For at kunne selvregulere i stressede og svære situationer, kræver det, at man kan registrere, når der sker ændringer med kroppen. Gennem arbejdet med TRE får du hjælp til, at få øje på, hvad du har brug for gennem selvregulering. Rystelserne bidrager til, at du får en god fornemmelse for din krop og får genoprettet balancen i krop og sind.

Jeg er gennem det sidste år blevet uddannet i TRE hos psykolog Michael Morin Nissen som ejer TRE Danmark og jeg er nu blevet certificeret TRE udbyder. Jeg modtager løbende supervision for mit arbejde med TRE.

TRE kan ikke erstatte terapi, men det er oplagt at kombinere terapi og TRE, hvis du lider af stress, traumer, depression og/eller angst.

Derudover har man også opnået rigtig gode resultater ved at arbejde med TRE, hvis man lider af en kronisk sygdom som eksempelvis gigt. Gigtforeningen anbefaler sine medlemmer at arbejde med TRE.

TRE er dog også oplagt at lære, hvis man blot søger en metode til at opnå ro, nærvær og balance.

Når du først har lært TRE af en uddannet TRE udbyder, så har du en super simpel og effektiv metode, som du selv kan bruge derhjemme.

Er din nysgerrighed blevet vagt, så kan du læse mere om TRE og se videoer af øvelserne her: https://okms.dk/, https://www.tre-danmark.dk/.

Har du fået lyst til at prøve TRE, så kontakt mig i dag på (+45) 22 90 00 07 eller cd@mindpraxis.dk

Felt